سنگ نمک صورتی

نمک صورتی هیمالیایی چیست‌؟

سنگ نمک صورتی هیمالیا از نظر شیمیایی به نمک خوراکی معمولی شباهت دارد و دارای ۹۸٪ سدیم کلراید است. سایر مواد نمک شامل مواد‌ معدنی‌ای نظیر پتاسیم، منیزیم و کلسیم هستند و به‌همین‌خاطر است که رنگ این نمک صورتی کم‌رنگ است. وجود این مواد معدنی دلیل متفاوت بودن مزه‌ی نمک صورتی هیمالیا با نمک‌ معمولی است.

نمک هیمالیا

چرا بدن ما به نمک احتیاج دارد؟

سدیم ماده‌ی معدنی حیاتی‌ای برای بدن ماست و بدن برای فرایند‌های مختلفی ازجمله موارد زیر به آن احتیاج دارد:

  • کشش و انبساط عضلات؛
  • حفظ تعادل آب بدن و جلوگیری از کم شدن آب بدن؛
  • ارسال ضربان‌های سیستم عصبی؛
  • جلوگیری از فشار خون پایین

امروزه تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که نمک باعث ازبین‌رفتن باکتری‌های مضر می‌شود و احتمال عفونت را کاهش می‌دهد.

باورهای رایج در مورد خواص نمک هیمالیا

ادعاهای متعددی درباره‌ی منافع استفاده‌ از نمک هیمالیا وجود دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

سرشار از مواد‌ معدنی

در بعضی منابع ذکر شده که نمک‌ هیمالیا دارای ۸۴ نوع ماده‌ی معدنی است. این نمک حاوی ۹۸ درصد سدیم کلراید و دو درصد مواد‌ معدنی است. با‌توجه به اینکه به‌طور معمول میزان مصرف نمک کم است و مقدار این مواد معدنیِ موجود در نمک نیز بسیار ناچیز است، خواص این مواد‌معدنی برای سلامتی قابل‌اندازه‌گیری نیست.

داشتن سدیم کمتر

برخی بر‌ این باورند که نمک هیمالیا کمتر از نمک معمولی سدیم دارد؛ هر چند هر دو تقریبا دارای ۹۸ درصد سدیم کلراید هستند.

ازآنجایی‌که بلورهای کریستالی نمک‌ صورتی درشت‌تر از نمک‌ معمولی است، بنابراین یک قاشق غذاخوری نمک‌ صورتی حاویِ میزان سدیم کمتری است. میزان شوریِ این نمک نیز کمتر از نمک‌ معمولی است، بنابراین برای رسیدن به طعم دلخواه، احتیاج به مصرف میزان کمتری نمک وجود دارد.

بااین‌حال گرانول یا دانه‌های ریزتری از نمک‌ صورتی نیز وجود دارند. هنگام طبخ غذا به‌اندازه‌ی دانه‌های نمک و میزان سدیمی که دربر‌می‌گیرند، توجه کنید.

انجمن قلب آمریکا می‌گوید ۷۵ درصد جذب سدیم، از نمک موجود در غذاهای آماده و فراوری‌شده است. نمک‌ معمولی سدیم زیادی به غذا اضافه نمی‌کند.

نمکی طبیعی تر

بعضی ادعا می‌کنند که این نمک، طبیعی‌تر از نمک معمولی است، که این ادعایی بی‌اساس نیست.

نمک معمولی به‌مقدار زیادی با موادی نظیر آلومینیم‌ سیلیکات و منیزیم کربنات ترکیب می‌شود. این مواد خاصیت ضد‌چسبندگی دارند و باعث می‌شوند بلورهای نمک به‌ یکدیگر نچسبند.

در فراوری نمک هیمالیا، کمتر از مواد مصنوعی و افزودنی استفاده شده است.

کمک به آب رسانی بدن

برخی بر این باورند که اضافه کردن مقدار کمی نمک به غذا یا نوشیدنی‌ها باعث حفظ تعادل مناسب آب بدن می‌شود و از کم شدن آب بدن جلوگیری می‌کند.

اینکه سدیم به حفظ تعادل آب بدن کمک می‌کند کاملا صحت دارد، ولی این مسئله درمورد نمک‌ صورتی‌ هیمالیا و سایر منابع سدیم نیز صدق می‌کند.

این مطلب چه اندازه برایتان مفید بوده است؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی: 0

منتظر اولین رای شما هستیم 👋

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *