نمک دریا

نمک تصفیه شده اسبی


نمک تصفیه شده اسبی تبلور مجدد روشی برای تولید و تصفیه نمک خوراکی است که در آن از محلول نمک در آب استفاده می شود و به صورت نمک تصفیه شده یددار و بدون ید عرضه می شود.

نمک خوراکی چیست.

نمک تصفیه شده اسبی با روش تبلور مجدد دارای چندین مرحله است که در ادامه به آنها  می پردازیم در گام نخست لازم است بدانیم نمک چیست نمک خوراکی در واقع همان سدیم کلراید است که در قدیم الایام آن را به صورت طبیعی مصرف می کردند اما امروزه تصفیه به روش های مختلف مانند تبلور مجدد برای تصفیه کردن نمک خوراکی انجام می شود

با این روش همه ناخالصی های که در نمک وجود دارد  از بین برود وقتی قرار است نمک یددار باشد و ید مورد نیاز بدن را تامین کند این نمک را در قالب نمک یددار تولید می کنند برای انجام این روش از ترکیب محلول نمک در آب و با دمای بالا استفاده می کنند تا ضمن از بین رفتن ناخالصی ها کریستالهای شفاف و تمیز و یکدست بدست آید از این نمک تولید شده برای استفاده در چاشنی غذا و همچنین از خاصیت ضد میکروبی آن استفاده می شود این نمک در بسته بندی های متنوع چند کیلویی و بسته های مورد نظر مشتری تولید و عرضه می شود.

نمک تصفیه شده اسبی

انواع نمک خوراکی

همان گونه که گفته شد دو نوع نمک خوراکی به روش تصفیه تبلور مجدد وجود دارد که هر دو این نمک‌ها در مرحله‌ای که بلورهای نمک درون دستگاه سانتریفیوژ قرار دارند تعیین خواهند شد.

نمک خوراکی ید دار

وقتی که به نمک در مرحله جداسازی کریستال‌ها ید اضافه می شود به این نوع نمک خوراکی که حاصل روش تصفیه تبلور مجدد است، نمک خوراکی ید دار گفته می‌شود.

افزودن ید به نمک  برای استفاده خوراکی و روزمره به عنوان چاشنی غذا است تا ید مورد نیاز بدن از این طریق تامین شود. از آنجایی که مصرف ماهی و میگو در سفره ما ایرانی‌ها بسیار کم است، از ید موجود در نمک برای این منظور استفاده می‌شود.

تامین ید در بدن امری لازم است. چرا که نبود آن باعث ایجاد بیماری‌های مختلفی همچون گواتر می‌شود. مشکلاتی هم که امروزه برای تیروئید برخی افراد رخ می‌دهد به دلیل کمبود ید در بدن است.

دلیل دیگری که از نمک برای تامین ید مورد نیاز بدن استفاده می‌شود، ویژگی نمک در حفظ و نگهداری ید است. درصد بالای خلوص نمک باعث می‌شود که ید به مدت طولانی‌تر و به شکل بهتری حفظ شده و خاصیت خود را از دست ندهد.

نمک تصفیه شده اسبی

برای کمک به حفظ ید در نمک نیز بهتر است در طول یک سال مصرف شود و همچنین آن را در جایی تاریک، خارج از نور و روطبت درون ظروف شیشه‌ای، چوبی یا سفالی نگهداری کرد. در هنگام پخت‌و پز نیز لازم است نمک در مراحل پایانی به غذا اضافه شود که ید آن در اثر حرارت زیاد از بین نرود.

نمک خوراکی بدون ید

هنگامی که در مرحله جداسازی کریستال‌های نمک ید به آن اضافه نشود، به این نوع نمک تهیه شده به روش تبلور مجدد نمک خوراکی بدون ید گفته می‌شود. در تهیه این نوع نمک تبلور مجدد ید به آن افزوده نمی‌شود. اما همچون نمک ید دار برخی از مواد افزودنی و ضد انعقاد مانند آلومینوسیلیکات سدیم، دی اکسید سیلیسیم و کربنات منیزیم را به آن اضافه می‌کنند که باعث افزایش طعم، بیشتر شدن ماندگاری و جلوگیری از کلوخه شدن نمک در معرض رطوبت خواهد شد.

مراحل تولید نمک با روش تبلور مجدد

1- مرحله اول: حل کردن نمک در آب

ابتدا در این مرحله سنگ نمک را خرد و به دانه های خیلی کوچک تبدیل می کنند تا اندازه ای که به شکل آسیاب شده به نظر آید سپس نمک آسیاب شده را در آب حل می کنند برای انجام این مرحله از آب گرم استفاده می شود که با آن ناخالصی های نمک ته نشین خواهد شد سپس در مرحله بعد برای تفکیک دانه های ریز از فیلتر شنی استفاده می کنند و یک محصول خوب آب نمک به دست می آید که آماده شده برای مرحله بعدی است.

نمک تصفیه شده اسبی

2- مرحله دوم: تشکیل کریستال های نمک

در این مرحله آب نمک را می جوشانند تا فرایند تبخیر زود تر انجام شود و وقتی که آب بخار شد بلور های از نمک در اندازه های مختلف به دست می آید سپس در این مرحله کریستال های بزرگ بدست آمده نمک را به اندازه های ریزتر تبدیل می کنند و در این مرحله به نمک ید می افزایند همچنین در این مرحله برای جلوگیری از کلوخه شدن نمک به آن موادی همچون اسپری یدات پتاسیم و آنتی کیک(فروسیانید پتاسیم)افزوده می شود

3- مرحله سوم:خشک کردن و جذب رطوبت

در مرحله آخر فرایند رطوبت گیری نمک با انتقال آن به خشک کن که توسط هوای گرم صورت می گیرد و نمک بدست آمده در سیلو ذخیره می شود بعد از آن در این مرحله کار بسته بندی انجام می شود.

خواص و کاربردهای نمک تصفیه شده اسبی

نمک تصفیه شده اسبی

مصارف خوراکی روزمره

یکی از مصارف نمک تصفیه شده تبلور مجدد استفاد ه از آن به صورت یک چاشنی در سفره غذای افراد در کل دنیا مورد استفاده قرار می گیرد از نمک تبلور مجدد در انواع غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود و نوع یددار آن را برای تامین ید بدن مصرف می کنند

مصارف غذایی در صنایع

یک کاربرد دیگر نمک تصفیه شده اسبی در صنایع غذایی برای تهیه انواع بیسکویت،کنسرو، صنایع لبنی و صنایع پروتئینی همچون سوسیس و کالباس استفاده می شود لازم است بدانید در صنایع از نوع بدون ید استفاده می شود.

مصارف دارویی

یکی دیگر از کاربرد های نمک تصفیه شده اسبی با روش تبلور مجدد در صنایع دارو سازی است از این نوع نمک در تولید انواع داروها استفاده می شود ولی مصرف زیاد از آن در تهیه انواع سرم است.

نمک تصفیه شده اسبی

تامین ید مورد نیازبدن

از مصارف دیگر این نمک و اصلی ترین آن در تهیه ید مورد نیاز بدن است یدی که در نمک موجود است یعنی اینکه که نمک خلوص زیادتری دارد و نیزخود نمک به حفظ مانده گاری ید کمک خواهد کرد مقدار ید که در نمک خوراکی است در ایران به ازای هر گرم برابر با ppM40) 40) میکروگرم است.

نحوه خرید نمک تصفیه شده اسبی

شما عزیزان برای خرید نمک تصفیه شده اسبی با روش تبلور مجدد لازم است از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها مطلع شوید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید و سفارشتان را نهایی کنید.

این مطلب چه اندازه برایتان مفید بوده است؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رأی: 0

منتظر اولین رای شما هستیم 👋

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *